Ο υπερηχογραφικός έλεγχος του εμβρύου (απεικόνιση του εμβρύου) που πραγματοποιείται στο κέντρο μας διακρίνεται σε τρείς κύριες κατηγορίες.
1η υπερηχογράφημα «επιβεβαίωσης» Πρόκειται για αναλυτικό υπεργχογραφικό έλεγχο στον οποίο αναζητούνται και επιβεβαιώνονται τυχόν ανατομικές βλάβες του εμβρύου ή «δείκτες» από τους οποίους πιθανόν να προκύπτουν ενδείξεις για χρωμοσωμικές βλάβες του εμβρύου. Ο έλεγχος αυτός διασφαλίζεται στο κέντρο μας χάρη στους υπερήχους υψηλής τεχνολογίας και της ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ γνώσης και εμπειρίας που διαθέτει, για την ανάπτυξη του εμβρύου, την εμβρυική φυσιολογία και την παθολογία των εμβρυικών δυσπλασιών όπως και την διαχείριση αυτών . Στο υπερηχογράφημα «επιβεβαίωσης» ανήκει το υπερηχογράφημα του 1ου τριμήνου, μέτρηση «ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ», το υπερηχογράφημα «Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ», και το υπερηχογράφημα 3ου τριμήνου «DOPPLER». Ο χρόνος που είναι απαραίτητος για τον υπερηχογραφικό έλεγχο «επιβεβαίωσης» κυμαίνεται από 45 έως 80 λεπτά καθως σχετίζεται με τον σωματότυπο της εγκύου, την θέση του εμβρύου καθώς και την κινητικότητα του.
Στο κέντρο μας υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και συμβουλής με ειδικό γενετιστή, παιδοχειρουργό, παιδίατρο και παιδοκαρδιολόγο έτσι ώστε οι μελλοντικοί γονείς να έχουν μια ακριβή διάγνωση και ακριβείς πληροφορίες διαχείρισης των ενδεχομένων προβλημάτων που θα εντοπιστούν.
2η Υπερηχογραφικός έλεγχος ρουτίνας Πραγματοποιείται από την αρχή της κύησης και α) διαπιστώνεται η κύηση, εάν είναι απλή ή πολύδυμη, την θέση της εάν είναι ενδομήτρια ή εξωμήτρια, β) την ζωτικότητα του εμβρύου, γ) την πραγματοποίηση μιας βιομετρίας των εμβρυικών στοιχείων και του εμβρύου, δ) τον προσδιορισμό της πλακουντοποίησης και του πλακούντα στην συνέχεια. Η εξέταση που πραγματοποιείται είναι μεθοδική και αφορά το έμβρυο (το κεφάλι, την σπονδυλική στήλη, τον θώρακα, την κοιλιά καθώς εδώ ελέγχεται το τοίχωμα και το κοιλιακό περιεχόμενο), το αμνιακό υγρό, ο ομφάλιος λώρος, και ο πλακούντας.
3η Η Εντοπισμένη Υπερηχογραφία Πραγματοποιείται σε περιπτώσεις α) ατομικού ή οικογενειακού ιστορικού με δυσμορφίες β) σε ιστορικό της εγκύου με νοσήματα (διαβήτης, ομοκυστεινουρία, φενυλκετονουρία), κύηση μετά από πρόκληση ωορρηξίας, λήψη διαφόρων θεραπειών στην κύηση (λίθιο, βαλπροϊκο νάτριο, ισοτρετινοϊνη), κλινικά ευρήματα όπως (υδράμνιο, ολιγοάμνιο, ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης, κακή ποιότητα των εμβρυικών σκιρτημάτων, ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού).