Βιοιατρική τεχνολογία

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας υπάρχει όλη η σύγχρονη βιοϊατρική τεχνολογία που μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία των προβλημάτων του γεννητικού συστήματος της γυναίκας, της γυναικείας γονιμότητας , της εγκυμοσύνης, του εμβρύου και του τοκετού.

Στους χώρους μας η απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματα των μελλοντικών γονέων: «Είναι το παιδί μας γερό; Είναι αρτιμελές; Μεγαλώνει κανονικά;» δίνεται, κυρίως με την τρισδιάστατη υπερηχογραφία στο χώρο και στην συνέχεια: 1ον) Από το υπερηχογράφημα στην 12η εβδ., 2ον) Από τον υπερηχογραφικό έλεγχο Β' επιπέδου, 3ον) Με την βιομετρία εμβρύου, 4ον) Με το βιοφυσικό προφίλ (μέτρηση αναπνευστικών κινήσεων του εμβρύου, εκτίμηση μυϊκού τόνου του εμβρύου, παρακολούθηση κινήσεων του εμβρύου, μέτρηση όγκου αμνιακού υγρού και εκτίμηση της κυκλοφορίας του πλακούντα) και 5ον) Με την ροομετρία εμβρύου (μέτρηση της ταχύτητας ροής του αίματος στα αγγεία του εμβρύου με έγχρωμο doppler).

Έτσι μπορούμε να ελέγξουμε καταστάσεις όπως είναι η καθυστερημένη ανάπτυξη του παιδιού μέσα στην μήτρα, η υπέρταση της μητέρας, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παράταση της κύησης, η ευαισθητοποίηση της κύησης στο παράγοντα Rh, οι βαριές συστηματικές παθήσεις της μητέρας (καρδιοπάθεια, νεφροπάθεια, αναιμία κ.α.) και τέλος η παθολογική ελάττωση του αμνιακού υγρού .

Η δυνατότητά μας για λήψη ιστών από την εμβρυοπλακουντιακή μονάδα (αμνιοκέντηση, λήψη τροφοβλάστης, λήψη εμβρυικού αίματος) μπορεί έγκαιρα να διαγνώσει κληρονομικά νοσήματα του εμβρύου (χρωμοσωμικές ανωμαλίες, μεταβολικά νοσήματα, κ.α).
Η πραγματοποίηση του test προωρότητας στο ιατρείο μας, παρέχει την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του κινδύνου γέννησης ενός πρόωρου παιδιού.

Η φροντίδα μας για την έγκυο και την μέλλουσα μητέρα ολοκληρώνεται με την προετοιμασία της για τον τοκετό. Αυτό γίνεται μέσα από μία σειρά μαθημάτων ψυχοπροφυλακτικής (ανώδυνος τοκετός) που γίνονται από ειδικευμένο προσωπικό.

Η σωστή και ολοκληρωμένη γνώση της γυναικολογίας και της γυναικολογικής υπερηχογραφίας καθώς και η εφαρμογή του έγχρωμου doppler, η τρισδιάστατη υπερηχογραφία και το δυναμικό Doppler στην γυναικολογία δίνουν την δυνατότητα μίας πλήρους μελέτης των προβλημάτων του γεννητικού συστήματος της γυναίκας και των προβλημάτων γονιμότητας σ' αυτήν.

Η εμπειρία μου στην κλασική χειρουργική και την λαπαροσκοπική χειρουργική στην γυναικολογία διασφαλίζει την θεραπευτική αντιμετώπιση πολλών χειρουργικών προβλημάτων του γεννητικού συστήματος της γυναίκας, με τις κλασικές και νέες λαπαροσκοπικές τεχνικές.

Εφαρμογή σε επίπεδο ρουτίνας σύγχρονων μεθόδων για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του ενδομητρίου με την σωστή εφαρμογή της κολποσκοπικής διάγνωσης και του test ενδομητρίου.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση των παθολογικών προβλημάτων του τραχήλου της μήτρας με σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους παρέχουν την δυνατότητα έγκαιρης και γρήγορης αποκατάστασης του ευαίσθητου αυτού σημείου της γυναίκας.