Ώμο κρέας: Ωμά θαλασσινά και μισοψημένο μοσχάρι ή πουλερικά πρέπει να αποφεύγονται.
Κρέας με ειδικό ψήσιμο: Εάν είστε έγκυος και έχετε σκοπό να καταναλώνετε τέτοιου είδους κρέας, τότε πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι αναθερμαίνετε το κρέας μέχρι να βγάλει ατμό.
Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο: Μερικό ψάρια που μπορούν να περιέχουν ψευδάργυρο,, είναι: καρχαρίας και ξιφίας . Ο κονσερβοποιημένος άσπρος τόνος έχει λιγότερη ποσότητα υδραργύρου από τα υπόλοιπα είδη τόνων , αλλά παρόλα αυτά καλό θα ήταν να το καταναλώνετε με μέτρο. Συγκεκριμένοι τύποι ψαριών που χρησιμοποιούνται στο σούσι, θα πρέπει να αποφεύγονται λόγω υψηλών περιεκτικοτήτων σε υδράργυρο.
Καπνιστά ψάρια: Τα καπνιστά ή κατεψυγμένα ψάρια -όπως καπνιστός σολομός και παστά ψάρια- θα πρέπει να αποφεύγονται.
ΩΜΑ οστρακοειδή: Η πλειονότητα των ασθενειών που προκαλούνται, οφείλονται σε οστρακοειδή που δεν είναι καλά ψημένα όπως στρείδια, μύδια. Το μαγείρεμα μπορεί να εμποδίσει μερικούς τύπους μικροβίων, αλλά δεν εμποδίζει τις μολύνσεις από τα φύκια . Τα ωμά οστρακοειδή είναι ανησυχητικά για όλους, όχι μόνο για τις έγκυες, όμως καλό θα ήταν να αποφεύγονται τελείως κατά την εγκυμοσύνη.
ΩΜΑ αυγά: Τα ωμά αυγά ή οτιδήποτε τρόφιμο περιέχει ωμά αυγά, θα έπρεπε να αποφεύγονται γιστί υπάρχει πιθανή έκθεση σε σαλμονελα. Μερικά ντρέσινγκ, όπως αυτά της σαλάτας του Καίσαρα, της μαγιονέζας , οι Ολλανδικές σάλτσες αλλά και τα σπιτικά παγωτά ή οι κρέμες, καλό είναι να γνοορίζετε ότι συχνά γίνονται από ωμά αυγά (Σηυεΐωση: Το παγωτό του εμπορίου, και η μαρέγκα φτιάχνονται με παστεριωμένα αυγά και δεν αυξάνουν το ρίσκο για σαλμονελα. Τα εστιατόρια χρησιμοποιούν παστεριωμένα αυγά σε συνταγές που χρησιμοποιούν ωμά αυγά , όπως η Ολλανδική σάλτσα).
Μαλακά τυριά: Εισαγόμενα μαλακά τυριά. Θα πρέπει να αποφεύγετε τυριά, όπως :μπρί, καμεμπέρ, ροκφόρ,, φέτα., γκοργκόνζολα και τυριά μεξικάνικα όπως, άσπρο ή φρέσκο τυρί,. εκτός αν αναφέρουν ξεκάθαρα ότι είναι από παστεριωμένο γάλα και ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Μη παστεριωμένο γάλα: (όπως: Γάλα κατσίκας,που λαμβάνεται από το ζώο).
Ποτέ: Κατεψυγμένο ποτέ ή σπρεντς κρέατος, θα πρέπει να αποφεύγονται. Κονσερβοποιημένα πατέ μπορούν όμως να καταναλωθούν.
Καφεΐνη: Ως γενικός κανόνας, η καφεΐνη θα πρέπει να περιορίζεται σε 300 πια, ημερησίως κατά την εγκυμοσύνη .( Σημείωση : Η καφεΐνη είναι διουρητική, οπότε θα μπορούσε να αποβάλλει αρκετά υγρά από το σώμα και αυτό σημαίνει αποβολή νερού και ασβεστίου). Είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετό νερό, χυμούς και γάλα αντί για καφεινούχα ποτά.
Αλκοόλ: Δεν υπάρχει κανένα ποσό αλκοόλ που θεωρείται ασφαλέο, κατά την εγκυμοσύνη , οπότε το αλκοόλ θα έπρεπε να απαγορεύεται.
Άπλυτα Λαχανικά: Τα λαχανικά είναι βεβαίως ασφαλή να καταναλώνονται αλλά θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά, ώστε να αποφεύγεται πιθανή έκθεση στο τοξόπλασμα. Το τοξόπλασμα μπορεί να επιμολύνει το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται τα λαχανικά.