Γυναικολογικό - Ιατρικά Υποβοηθούμενη Παραγωγή

ginaikologiko

Στο γυναικολογικό τμήμα του «ΕΛΕΥΘΩ  ΟΕ» στόχος μας είναι να εντοπίσουμε, και να δώσουμε λύση στα γυναικολογικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη γυναίκα από την εφηβεία της και σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. Προβλήματα όπως Πολυκυστικές ωοθήκες, αμμηνόρροια, ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση, ενδομητρίωση, ινομυώματα, είναι μερικά από αυτά που μπορεί να ενοχλήσουν την γυναίκα.

Σε όλα αυτά με την πολύχρονη εμπειρία μου συνεπικουρούμενη και από εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουμε είμαστε σε θέση να παράσχουμε αξιόπιστα, αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα μία πλήρη ιατρική φροντίδα.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η πρόληψη είναι σημαντικότερη από την θεραπεία, για τον λόγο αυτό διεθνώς, σε όλες τις γυναίκες συνιστάται να κάνουν κάθε χρόνο ένα τεστ Παπανικολάου (par-test). Η εξέταση αυτή σε συνδυασμό με την πλέον σύγχρονη εξέταση της ταυτοποίησης του DNA του ιού των κονδυλωμάτων HPV που πραγματοποιούμε εδώ στα σύγχρονα εργαστήρια μοριακής γενετικής και κυτταρογενετικής του «ΕΛΕΥΘΩ ΟΕ» μπορεί να προλαμβάνει ή να διαγιγνώσκει έγκαιρα (σε πρώιμο στάδιο) τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Χάρη στην απόλυτη εξειδίκευση που διαθέτουμε, στους τομείς της μοριακής βιολογίας και κυτταρογενετικής αλλά και στην τέλεια οργάνωση που μας διακρίνει, τα αποτελέσματα της εξέτασης τα λαμβάνετε άμεσα και έτσι μπορούμε να διαχειριστούμε μαζί τις λύσεις στο πρόβλημα σας έγκυρα και έγκαιρα.

Η κολποσκόπηση αποτελεί μία εξέταση που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και αντιμετώπιση αλλοιώσεων που αφορούν στον τράχηλο της μήτρας και στα έξω γεννητικά όργανα της γυναίκας. Γίνεται απαραίτητα με το πλέον σύγχρονο τελευταίου τύπου ψηφιακό κολποσκόπιο DYSIS σε γυναίκες όπου το ΠΑΠ-ΤΕΣΤ έδειξε άτυπα-παθολογικά κύτταρα. Διαρκεί λίγα λεπτά και είναι ανώδυνη. Αν χρειαστεί περαιτέρω αντιμετώπιση, αυτή είναι απλή ως διαδικασία και γίνεται είτε φαρμακευτικά είτε, με τη χρήση LASER ή διαθερμίας συνήθως, υπό τοπική αναισθησία.

«Office Hysteroscopy» Η υστεροσκόπηση αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία εξέτασης της ενδομητρικής κοιλότητας, με με­γάλη ακρίβεια και αξιοπιστία. Η αξία αυτής της μεθόδου είναι οτι πλέον λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις μας και όχι στο νοσοκομείο η κλινική. Η υστεροσκόπηση χρησιμο­ποιείται για τη διάγνωση και θε­ραπεία διάφορων γυναικολογι­κών προβλημάτων, καθώς και για την διερεύνηση της υπογονιμότητας.

tools

giatros

 

 

 

 

 

Η μακρόχρονη εμπειρία μου στις ενδοσκοπικές επεμβάσεις Λαπαροσκοπήσεις και Υστεροσκοπήσεις, επεμβατικές ή διαγνωστικές μου δίνει την δυνατότητα να μπορώ να τις εφαρμόζω, στις πολύ οργανωμένες ιδιωτικές κλινικές που συνεργάζομαι, µε ιδιαίτερη επιτυχία. Ο διαθέσιμος εξοπλισμός που υπάρχει είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προτάξει η σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου οι επεμβάσεις που εκτελώ να γίνονται µε απόλυτη ασφάλεια, ταχύτητα και θεραπευτική αποτελεσματικότητα. Ινοµυώµατα, κύστεις στις ωοθήκες, υστερεκτομές είναι μερικές από επεμβάσεις τις οποίες πραγματοποιώ τόσο µε ανοικτό χειρουργείο όσο και λαπαροσκοπικά. Το πλεονέκτημα της λαπαροσκοπικής-ενδοσκοπικής χειρουργικής είναι ότι η ασθενής έχει συντομότερη ανάρρωση, µε µία µικρή µόνο παραμονή της στην Κλινική, η οποία µμπορεί να περιορισθεί και σε µμερικές µόνο ώρες. Επιπλέον, η αντιμετώπιση είναι αποτελεσματικότερη, όταν αυτή γίνεται λαπαροσκοπικά-ενδοσκοπικά, δεδομένου ότι έτσι αποφεύγονται να δημιουργούνται συμφύσεις ενδοκοιλιακά.

Τις επεμβάσεις αυτές τις πραγματοποιώ μέσα στα πλαίσια της διερεύνησης και λύσις παθολογικών αιτίων, αιτιών υπογονιµότητας και για θεραπευτικούς σκοπούς που άπτονται της υγείας της γυναίκας. Τα κριτήρια εφαρμογής της λαπαροσκοπικής-ενδοσκοπικής χειρουργικής είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων:

Xρόνος νοσηλείας (μόνο μια διανυκτέρευση), χρόνος ανάρρωσης και επιστροφή στην καθημερινότητα (εργασία, οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις κλπ.).

Διάρκεια μετεγχειρητικού πόνου (Σημαντικά λιγότερος), αισθητικό αποτέλεσμα, μικρές τομές, μικρότερες του ενός εκατοστού. Συχνότητα μετεγχειρητικών λοιμώξεων, πολύ λιγότερες, λόγω μεγέθυνσης και υψηλής ευκρίνειας της εικόνας καλή διερεύνηση της κοιλιακής χώρας και των οργάνων της.

Η επιλογή γίνεται μετά από μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από μέρους μου, αφού πρώτα γίνει η ενδεδειγμένη αξιολόγηση του ιστορικού σας.

Η γυναικολογική φροντίδα είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Κέντρου μας.

Αυτός είναι ο λόγος που η πλειονότητα των γυναικολογικών παθήσεων αντιμετωπίζετε, αποτελεσματικά, με συντηρητικούς ή χειρουργικούς τρόπους, πάντα με σεβασμό στην υγεία.