Μοριακός Έλεγχος (RT-PCR) και RAPID test για COVID-19

covid 19 2

 

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώθηκε για μια επιδημία πνευμονίας στην πόλη Wuhan της Κίνας από έναν άγνωστο ιό. Το γενετικό υλικό του ιού αναλύθηκε κι αναγνωρίστηκε ως ένα νέο στέλεχος κορονοϊού μέσα σε μερικές ημέρες, τον Ιανουάριου του 2020. Ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών με τον ιό του Συνδρόμου Σοβαρής Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας (SARS) και του Συνδρόμου Αναπνευστικής Δυσχέρειας στη Μέση Ανατολή (MERS).

Ο συγκεκριμένος κορονοϊός (2019-nCoV) είναι ένας RNA ιός που θεωρείται ότι προέρχεται από ζώα. Στα συμπτώματα που προκαλεί, περιλαμβάνονται πυρετός, ξηρός βήχας, εξάντληση, δύσπνοια και αναπνευστική δυσχέρεια. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εκδηλωθεί νεφρική ανεπάρκεια, πνευμονία και θάνατος, σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει επιβεβαιωθεί.

Ο μοριακός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό 2019-nCoV μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σύγχρονο εργαστήριο γενετικής «ΕΛΕΥΘΩ  Ο.Ε.» με μέθοδο Real Time RT-PCR, ειδικά σχεδιασμένη για την in vitro ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του γονιδιώματος του ιού.

Η διενέργεια καθημερινών μοριακών και rapid Tests για ανίχνευση ϊικού φορτίου στον οργανισμό μας κρίνεται πλέον απαραίτητη για να μειωθεί όσο γίνεται η εξάπλωση του κορωνοϊού .

H επιστημονική ομάδα της «ΕΛΕΥΘΩ Ο.Ε.» θέλοντας να προσφέρει με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην εξάλειψη της πανδημίας πραγματοποιεί καθημερινά μοριακούς ελέγχους με τη μέθοδο RT-PCR καθώς επίσης και rapid tests.

Τα κλινικά δείγματα που λαμβάνονται προέρχονται από το ανώτερο αναπνευστικό και μπορεί να είναι συνδυασμός ρινοφαρυγγικού/στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Οι λήψεις πραγματοποιούνται καθημερινά στους ειδικά διαμορφωμένους για τη περίσταση, χώρους μας ενώ πλέον το εξειδικευμένο προσωπικό πραγματοποιεί λήψεις κατ'οίκoν για τα άτομα που έχουν δυσκολία μετακίνησης ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Η απάντηση δίνεται πλέον εντός 24 ωρών (για τα rapid tests εντός 15 λεπτών) από τη συλλογή του δείγματος (την ίδια ή την επόμενη ημέρα) κατά προτεραιότητα από τις άλλες εξετάσεις.

Εξέταση μοριακού ελέγχου(RT-PCR) για SARS-Cov-2 (COVID-19):35€

Εξέταση Rapid test για SARS-Cov-2 (COVID-19): 5€

 

Για τις κατ’οίκoν λήψεις υπάρχει επιπλέον κόστος μετακίνησης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2821028472